kiša zaobišla

Pogledajte kako je bilo prvog dana nove istarske hit manifestacije

0

Proslavom 30 godina osnutka TZO Ližnjan jučer su pod velikim šatorom u Uvali Kuje u Ližnjanu otvoreni prvi Dani orade i kalamara.

Uz prigodan slavljenički program ušlo se u prvi od dva dana ove manifestacije koju je TZO Ližnjan pokrenuo u partnerstvu s Adria events i Sportsko ribolovnom udrugom Marlera te uz podršku Općine Ližnjan, TZ Istarske županije i Cromarisa. 

Najavljivana kiša zaobišla je jug Istre pa su posjetitelji mogli uživati u gastro ponudi pripremljenoj na bazi orada i kalamara i u čaši vina uz pogled na more. U izlagačkom dijelu predstavili su se domaći OPG-ovi i udruge s maslinovim uljem OPG Grubiša, Vina Dobran, Rakije i med OPG Krivičić, SRU Marlera i LAGUR Istarska batana.

 

Za zabavni program u prvom dijelu večeri bili su zaduženi riječki The Dudes i DJ Nikola Z Kukurini, a kao zvijezda večeri nastupio je odlično raspoložen splitski bend TBF.

Program se nastavlja i danas u subotu već od 12 sati u šatoru na plaži Bura/Salbunić kada kreće animacija za djecu. U 13 sati posjetitelje očekuje interaktivna šetnja "Potraga za blagom" u pratnji vodičkinje i interpretatorice baštine Helene Pola. Od 14 sati vrijeme je rezervirano za predavanje Nevena Iveše na temu "Što sve trebamo znati o oradi i kalamarima". Predavanje je stručno znanstvenog karaktera, dok će se u 15 sati održati interaktivna radionica za najmlađe "More priča priče".

Najavljena Kalamarijada otkazana je zbog loših vremenskih prilika, ali kalamara i orade neće nedostajati u gastro ponudi u šatoru. Za zabavu do jutra pobrinut će se DJ i bend Vigor.

Ulaz je besplatan na sve sadržaje.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa