EUROPSKO PRVENSTVO U STOLNOM TENISU

Pulski stolnotenisač u dramatičnim susretima ispao u obje kategorije

0
Tomislav Pucar (Foto: WTT)
Tomislav Pucar (Foto: WTT)

Loš dan za najboljeg hrvatskog stolnotenisača Tomislava Pucara, koji je doživio dva bolna poraza na turniru. Pucar je najprije u paru sa Slovencem Darkom Jorgićem izgubio u pet setova od domaćeg predstavnika Macieja Kolodziejczyka i Moldavca Vladislava Ursa.

Slovensko-hrvatski par je tijesno izgubio prva dva seta s identičnim rezultatom od 12:10, da bi isto tako poprilično tijesno slavili u trećem s 11:9. Nakon što su u četvrtom glatko pomeli protivnike s 11:3 činilo se da će uspjeti okrenuti susret u svoju korist. Ipak, Austrijanac i Moldavac s 11:7 osvajaju posljednji peti set i prolaze u četvrtfinale.

 

Pulskom stolnotenisaču kao da taj dramatični poraz nije bio dovoljan, pa je i u pojedinačnoj konkurenciji izgubio u drami šesnaestine finala. Pucar, 52. igrač na svijetu, bio je autsajder protiv Portugalca Marcosa Freitasa koji je 34. na svjetskoj ljestvici.

No, bez obzira na to, hrvatski stolnotenisač je igrao potpuno ravnopravno i poražen je s 4:3 (11:8, 6:11, 12:14, 11:5, 11:9, 6:11, 11:8). Svi setovi bili su relativno čisti osim trećeg kojeg je Pucar dobio s 14:12, ali u odlučujućem sedmom setu Freitas se rano odvojio i uspješno obranio stečenu prednost.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa