KREĆE I ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

Pula ponovno u utrci za prvakinje, a njihova bivša igračica pojačala nove aspirantice na naslov

0
Nives Jelovica (foto: HBS)
Nives Jelovica (foto: HBS)

U nedjelju 20. listopada kreće nova sezone u Hrvatskoj ženskoj ligi u kojoj će istarsko boćanje predstavljati dva kluba, Pula i novoosnovani Labin koji u biti predstavlja dosadašnju žensku ekipu BK Rudar Labin koja se izdvojila u samostalan klub. Susreti lige igrati će se u standardnom terminu, nedjeljom od 10 sati.

Liga bi, s obzirom na jednu, ali značajnu igračku promjenu u klubovima, trebala biti nikad zanimljivija. Kroz povijest smo uglavnom imali borbu dvije ekipe za naslov prvaka, prvo Labina i Čavli ŠB, potom Pule i Čavli ŠB, a toj bi borbi pokušavala, ali do sada nije uspijevala do kraja zaprijetiti Komiža. No upravo bi Komižanke u novoj sezoni mogle biti ravnopravan suparnik Puležankama i Čavjankama za titulu. Klub sa otoka Visa, za koji će i ove sezone igrati Pazinjanka Josipa Lanča, je naime za ovu sezonu pojačala najbolja hrvatska boćarica svih vremena Nives Jelovica koja je nakon osam sezona provedenih na najvećem hrvatskom poluotoku napustila istarsko klupsko boćanje, a istarski klubovi Labin i Pula s Nives u svojim redovima su ostvarili svoje najveće rezultatske uspjehe u povijesti. Labin je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, a Pula po jednu državnu i europsku titulu. 

 

I dok će se pulske boćarice, predvođene Riom Vojković, i ove sezone boriti za naslov prvaka, Labinjanke će pokušati izbjeći posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici na kojem su prvenstvo okončale prošle sezone. U prvom kolu u nedjelju Pula ne bi smjela imati težak zadatak uzeti sve bodove na gostovanju u Marinićima, dok će Labin susret prvog kola na gostovanju u Kastvu odigrati u četvrtak, 24. listopada s početkom u 18 sati. (IBS)

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa