ZAPOČELO FUTSAL PRVENSTVO

Puležani remizirali na otvaranju sezone u novom 'derbiju della Učka'

0
Bepo Paus (foto: Milivoj Mijošek)
Bepo Paus (foto: Milivoj Mijošek)

I futsal je dobio svoj ‘derbi della Učka’, a ždrijeb je htio da se novopridošla Rijeka i jedan od favorita prvenstva Stanoinvest Futsal Pula sretnu već u prvom kolu. U napetom prvom ovosezonskom prvenstvenom dvoboju između Puležana i Riječana, oba su tima ušla oslabljena - Puležanima je nedostajao francuski reprezentativac Bendali zbog crvenog kartona u Superkupu, dok su Riječani ostali bez Husarića zbog administrativnih problema za jesenski dio sezone.

Gosti su brzo poveli već nakon 16 sekundi kada je Rosić iskoristio visoko postavljenu obranu Puležana i postigao pogodak s desne strane za 0:1. U dinamičnoj i izjednačenoj igri, velikih prilika nije bilo sve do sredine prvog poluvremena kada su domaći preuzeli inicijativu. Kelwin Schmitt je snažno pucao s udaljenosti, ali Berković je sjajno obranio, dok je Stefano Galešić također propustio dobru priliku unutar kaznenog prostora. Riječani su uzvratili prijetnjom Kamaulija s desne strane, no Schmitt je ostao siguran na golu.

 

U 15. minuti domaći su imali priliku za izjednačenje kad je Manolo Bilić bio sam pred Berkovićem, ali riječki vratar je još jednom briljirao. Ubrzo nakon toga, Blazquez Pacheco Chus je s lijeve strane pogodio vratnicu. Ipak, u 18. minuti, Wendell Perreira je iznenadio gostujuću obranu te izjednačio rezultat, a lopta je pritom možda okrznula nekog od igrača i prevarila Berkovića. Iste minute, domaći su ponovo zatresli mrežu - Bepo Paus je nakon Wendellove asistencije zabio za 2:1.

Riječani su u posljednjim trenucima prvog dijela umalo izjednačili kada je Vesel pogodio vratnicu nakon kornera, pa su domaći na odmor otišli s minimalnom prednošću.

U nastavku susreta, domaći su već u 22. minuti imali priliku povećati vodstvo, no Blazquezov udarac ponovno je obranio Berković. Riječani su izjednačili u 25. minuti kada je Matijević precizno završio akciju koju je započeo Berković. David Mataja je nezadovoljan suđenjem zaradio žuti karton, a njegova neprimjerena reakcija rezultirala je isključenjem.

Riječani su do preokreta došli u 28. minuti kada je Sutona iz neposredne blizine zabio za vodstvo 2:3. Fetić je u 33. minuti mogao povećati prednost gostiju, ali je Bilić uspio zaustaviti njegov udarac. Puležani su izjednačili minutu kasnije kada je Wendel iz kombinacije s Galešićem postigao svoj drugi pogodak za 3:3.

Završne minute donijele su otvorenu igru s obje strane. Gosti su imali posljednju šansu za pobjedu, no Schmitt je obranio Rosićev udarac. Puležani su burno reagirali na nedosuđeni šesti akumulirani prekršaj gostiju, no nije bilo promjene rezultata.

Dvoboj je završio podjelom bodova - 3:3, što se na kraju pokazalo kao najpravedniji ishod ovog uzbudljivog susreta.

Stanoinvest Futsal Pula - Rijeka 3:3 (2:1)

STRIJELCI: 0:1 Rosić (1′), 1:1 Wendell (18′), 2:1 Paus (18′), 2:2 Matijević (25′), 2:3 Suton (28′), 3:3 Wendell (34′)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Kelwin , Da. Moravac, De. Moravac, Pernić, Pacheco Blazquez, Mataja, Paus, Galešić, Bilić, Vukmir, Siljan, Wendell, Šteko, Starčić.

RIJEKA: Berković, Matijević, Čeh, Turk, Suton, Fetić,Vesel, Radić, Manestar, Lučić, Rosić, Kamauli, Ožbolt.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa