Proglašeni najbolji proizvodi ISAP-a

Šampion ovogodišnjeg sajma pršuta u Tinjanu je Pršutana Antolović

0
Tinjanski načelnik Goran Hrvatin i ovogodišnji šampion Milan Antolović
Tinjanski načelnik Goran Hrvatin i ovogodišnji šampion Milan Antolović

Šampion ovogodišnjeg Internacionalnog sajma pršuta (ISAP) u Tinjanu je Pršutana Antolović, u vlasništvu Milana Antolovića iz Tinjana, inače dugogodišnjeg županijskog pročelnika za poljoprivredu i jednog od pokretača ovog sajma.

U kategoriji Istarski pršut šampion je Pršutana Antolović, a zlatne medalje još su dobili: Pršutana Tomaso, Pršutana Daniele, Pršutarna i stancija Buršić, Pisinium d.o.o., Pršutana Dujmović, Pršutarna selo Mekiši, Pršutana Jelenić i OPG Pršuti Milohanić.

U kategoriji Dalmatinski pršut šampion je Smjeli d.o.o., zlatni je Voštane d.o.o., a srebrni Mesnice i klaonice Lukin d.o.o.

 

U kategoriji Drniški pršut zlato su osvojili M.T.O. Mrki i Bel Cro Trade.

U kategoriji Krčki pršut zlatni je Mesnice-Market-Prerade mesa Žužić.

U kategoriji Nedimljeni pršut šampion je Pršutarna i stancija Buršić, a zlata su još dobili Pršutarna selo Mekiši i Pršutana Tomaso, dok su srebrom ocijenjeni OPG Franjul i OPG Danijel Erman.

U kategoriji Dimljeni pršut šampion je Drniška tradicija d.o.o., a zlata su još osvojili Pršutana Perajica, Pršutana delicije Aria, Nira d.o.o. i Euro Delikatese d.o.o. Srebrno su dobili Pršutana Reljanović, Eko BAR d.o.o., Roca d.o.o. i Porcus d.o.o. Pršutana Brkić.

U kategoriji inozemnih pršuta šampion je Eko BAR d.o.o., a zlato su još osvojili Prosciuttificio Conti, Distribuciones del Jamon Cereso s.l., Montstate d.o.o., Interproduct d.o.o., Pega Export s.l. i MIJ d.o.o. Srebrom su se okitili Mianja d.o.o., Martex d.o.o. i Zrnozit d.o.o.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa