Zoran Milanović zakasnio na otvaranje Sajma pršuta u Tinjanu

'Eko, jena feta za prešidenta!' 'Može samo pola, prevelika je!'

0
Loris Franjul i Zoran Milanović (foto: Nenad Čakić)
Loris Franjul i Zoran Milanović (foto: Nenad Čakić)

Predsjednik Republike Zoran Milanović i ove je godine pokrovitelj Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu, ali na žalost organizatora i dobitnika glavnih nagrada, nije stigao na svečano otvaranje Sajma, već je u veliki šator u središtu Tinjana došao tek sat vremena nakon poznatog simboličnog rezanja prvih feta pršuta kojim se tradicionalno otvara jedna od najpopularnijih gastro manifestacija u Istri.

No, Milanović je svejedno bio glavna zvijezda prvog dana Sajma. Dok je obilazio štandove, deseci građana htjeli su se slikati s njim, a izazovu fotkanja s hrvatskim predsjednikom nisu odoljeli ni slovenski turisti te španjolski i talijanski pršutari.

 

Milanović se najduže zadržao na njemu najdražem, štandu s drniškim pršutom, gdje je dobio i prigodni poklon od drniških pršutara. Taj poklon, kao i druge koje je dobio na još nekim štandovima diskretno su predani osobama iz osiguranja, koji su ih potom još diskretnije pregledali i kada su ljudi iz osiguranja potvrdili da nisu 'sumnjivi', pokloni su se ponovo vraćali predsjednikovoj pratnji.

Loris Franjul, mlađi izdanak poznate pršutarske obitelji iz Sv. Petra u Šumi, za dolazak Milanovića na svoj štand odrezao je jednu lijepu, veliku fetu pršuta.

„Eko, jena feta za prešidenta!“, rekao je Milanoviću kada je došao do njega, a ovaj se odmah ogradio: „Može samo pola, prevelika je!“. Potom je predsjednik države ponudio da drugu polovicu pojede Goran Hrvatin, načelnik Općine Tinjan, koji ga je pratio tijekom obilaska sajma.

Nakon obilaska svih štandova, Zoran Milanović otišao je na sastanak čelnika SDP-a i IDS-a, na kojem bi trebali razgovarati o podršci IDS-a njegovoj kandidaturi za predsjednika.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa