VEČERAS ZAPOČINJE DRUGOLIGAŠKO KOŠARKAŠKO PRVENSTVO

Leo Krizman: 'Podcjenjivanja nema. Prizemljenje je stiglo u pravom trenutku'

0
Leo Krizman, trener košarkaša Pule 1981
Leo Krizman, trener košarkaša Pule 1981

Ovoga vikenda s natjecanjem kreće Druga košarkaška liga - zapad, najviši košarkaški rang u kojem nastupaju istarske momčadi. Nakon prošlogodišnje velike dominacije Pule 1981, ako je suditi po završnici kupa proteklog vikenda, prvenstvo bi trebalo biti uzbudljivije i nešto neizvjesnije. Jer, upravo su košarkaši Pule izgubivši uvjerljivo od Rovinja u polufinalu, a koji su slovili za najvećeg favorita, dokazali kako su iznenađenja uvijek moguća.

- Ušli smo u organizaciju završnice sa ciljem da osvojimo kup. Godinama unazad smo dokazali da ga shvaćamo ozbiljno. Uostalom u ovom pripremnom periodu je bolje odigravati službene utakmice od prijateljskih. Priprema za sezonu je trebala biti upravo pobjeda na ovom turniru, no kapa dolje Rovinju. Nadigrali su nas u svim segmentima, dok se mi nismo ‘složili’ u ničemu. Malo smo kasnije započeli s pripremama u odnosu na ono što je bilo zacrtano, no u ovom trenutku moramo biti spremni na određene kompromise. Ako izvučemo pouke koje trebamo iz ovoga, onda to ne shvaćamo kao tragediju nego jedno prizemljenje u pravom trenutku. Nama posao počinje danas u susretu s Kraljevicom kojeg dočekujemo spremni, kaže trener Pule 1981 Leo Krizman

 

Puležani su već prošle godine iskazali ambicije za ulazak u Prvu ligu, iz koje je ispala Stoja, no kroz kvalifikacije nisu uspjeli izboriti toliko željeni napredak.

- Prošle godine nam je plasman u viši rang pobjegao za pet poena i to nas peče za poludit. Neki cilj je u startu bio, ako ne uspijemo da ćemo odustati od utrke za Prvom ligom, međutim način na koji nismo prošli nas je definitivno nagnao da pokušamo i ove godine. Mogu reći kako je dobrih 80 posto ekipe još uvijek ovdje i da će vrijeme pokazati kako smo napravili dobru nadogradnju, kaže Krizman.

Pred Puležanima je novo prvenstvo i prvi ispit večeras u 20 sati na parketu Doma sportova ‘Mate Parlov’ dočekuju Kraljevicu. Kadar ‘bijelo-plavih’ se u pauzi između prvenstva ojačao krilnim igračem Darrickom Edwardom Scottom te mladim Pazincem Markom Krulčićem, dok je pulske redove napustio Nikola Vučinić. 

- Martin Banko je van stroja jer je uganuo zglob, a čekamo Amerikanca koji će nam se pridružiti nakon prvog kola i mislim da je to dovoljno kvalitetan roster za napasti ponovno prvo mjesto i kvalifikacije. Ukoliko ih izborimo očekuje nas još teži posao jer se liga produžila i posljednje kolo nas očekuje 30. lipnja, što će biti suludo za mnoge ekipe, no svjesni smo toga i želimo pokušati još jednom, dodaje Krizman. 

Nema sumnje kako će pulski košarkaši i u ovoj sezoni voditi glavnu riječ, no završnica kupa pokazala je kako nisu nepobjedivi, kao što su bili prošle sezone.

- Podcjenjivanja nema. Uvijek kažem kako se ne smijemo bojati nikoga, ali isto tako nikoga ni podcijeniti. U konačnici svaku utakmicu moramo gledati samo sebe i to je jedini način na koji možemo težiti nekim ozbiljnim rezultatima te ćemo tako i nastaviti. Vjerujem da su dečki podsvjesno vjerovali kako je nama dosta doći na teren i da će se drugi micati, no baš je suprotno. Sport uči da ćeš uvijek biti najnapaljeniji protiv onog tko je prvi na tablici taman bio veliki autsajder.  

Čak tri pulska kluba, uz drugoplasirane Pazinjena prošle sezone te pojačani Rovinj garantiraju uzbudljivu sezonu na drugoligaškom košarkaškom zapadu.

- Raduje me što po papirnatim najavama vjerujem da će liga biti kvalitetnija. Mi smo prošlogodišnji regularni dio završili s omjerom 18-0 što nam nikako nije odgovaralo, jer smo se u pripremama za kvalifikacije morali bazirati na prijateljskim utakmicama. Ako je kup pokazatelj da će liga biti puno zanimljivija ja sam sretan da ćemo se morati više potruditi da dosegnemo to prvo mjesto, kaže Leo Krizman trener košarkaša Pule 1981. 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa