u mjesecu hrvatske knjige

Edo Popović i mnogi drugi gostuju u Gradskoj knjižnici Pula

0
Edo Popović (Foto: Facebook)
Edo Popović (Foto: Facebook)

Najveća hrvatska manifestacija posvećena knjizi, knjižničarstvu i knjižarstvu – Mjesec hrvatske knjige – započinje 15. listopada i traje do 15. studenogte se održava pod krilaticom manifestacije Pričaj mi... Gradska knjižnica i čitaonica Pula, kao i svake godine, priključuje se manifestaciji programima namijenjenima svim dobnim skupinama, i to u Središnjoj knjižnici, Dječjoj knjižnici, Knjižnici Vodnjan, Knjižnici Žminj i Čitaonici kluba umirovljenika.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi čiji je cilj promicanje hrvatske knjige i kulture čitanja. Cilj joj je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

 

Uz brojne radionice za djecu, u pulskoj knjižnici gostovat će i predstaviti knjige Edo Popović, Bruno Šimleša, Igor Grbić, Josipa Milevoj, Spomenka Govedarica Lolić i Alemka Dauskardt, ciklus radionica kreativnog pisanja za učenike viših razreda osnovne škole održat će Vladimir Papić, radionice snimanja serije Reelsa za srednjoškolce i studente Ida Skoko, a za umirovljenike na temu kaligrafije i ljekovitih čajeva Iva Juršić i Vesna Ivančev.

Feručo Lazarić predstavit će svoju afričku i južnoameričku avanturu te govoriti o mogućnostima putovanja slijepih osoba, a Karla Čerljenk Bulić pričat će o svojem putovanju na Filipine. Predavanje za roditelje o komunikaciji s djecom održat će psihologinja Irena Krajcar Kokalj, a o znanosti govorit će dr. sc. Mateo Paulišić.

Već tradicionalno održat će se gradsko i županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda, a u programima za djecu gostovat će udruga za lutkarstvo Puppeta, Vjeran Juhas te Petra Rajh, Kristijan Modrušan i Lorena Benčić, trojac koji će predstaviti kamišibaj pripovijedanje uz znakovni jezik za gluhe i nagluhe.
Više o pojedinim programima može se pronaći na web stranicama Gradske knjižnice i čitaonice. 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa