Održan prijem u gradskoj palači

U proteklih godinu dana u mirovinu otišlo 18 učitelja i odgojitelja iz Poreča

0

U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i odgojitelja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa svojim suradnicama pročelnicom Tihanom Mikulčić i voditeljicom Odsjeka Nadiom Štifanić Dobrilović iz odjela za društvene djelatnosti održao je u Velikoj vijećnici prijem za umirovljene učitelje i odgojitelje, koji su u proteklih godinu dana otišli u mirovinu.

 

Naime, Grad Poreč organizira ovakav prijem kako bi se moglo i javno zahvaliti osobama koje su svoj život posvetile radu s djecom i mladima kroz rad u gradskim i privatnim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Poreču. Prijemu su se pridružili i ravnatelji škola čiji su djelatnici ove godine otišli u mirovinu.

- Znamo koliko je vaša uloga važna, od jasličke pa do srednjoškolske dobi, za svu našu djecu, i zato radimo ovaj prijem za umirovljene profesore. Iako nismo osnivači srednjih škola, i vi ste naši sugrađani, radite s našom djecom u našem gradu, željeli smo vas sve okupiti na jednom mjestu i javno se zahvaliti za sve vaše stručne i ljudske doprinose. Kroz vaš rad, oblikovali ste budućnost našeg grada, rekao je gradonačelnik.

Neki od okupljenih umirovljenih učitelja i odgojitelja kratko su se obratili, zahvaljujući na organizaciji ovakvog prijema i prepoznavanju važnosti učiteljskog poziva.

Bilo je govora i o stalnom porastu broja djece, ulaganju u izgradnju novih vrtića ali i daljnjim ulaganjima u škole, kao i podršci srednjim školama u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te pomoći u realizaciji praktikuma, a druženje je nastavljeno uz podjelu prigodnih poklona u neformalnoj atmosferi.

Prosvjetni radnici koji su otišli u mirovinu

DV RADOST: Katica Tomaić, Jadranka Bronić, Davorka Maretić, Nives Jurman, Sanja Beletić, Marija Franko Diana Radisavljević.

DV PAPERINO: Gorjana Gašparini.

OŠ FINIDA: Tadija Mršić.

OŠ POREČ: Bojana Popić Goran Gregurinčić.

UMJETNIČKA ŠKOLA POREČ: Sanja Pančevski.

TUŠ A. ŠTIFANIĆA: Biserka Udovičić, Edi Herak Ljiljana Badrov Frleta.

SŠ MATE BALOTE POREČ: Marija Krivošija, Jasmina Drobić ArslanagićMargita Žiković.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa