U subotu se u Kašćergi održava trail utrka

Atraktivan događaj za sve ljubitelje sporta i prirode središnje Istre

0

U subotu, 12. listopada u Kašćergi se održava trail utrka, događaj za sve ljubitelje sporta i prirode središnje Istre.

Bilo da ste u vrhunskoj formi ili tek rekreativac, ovo je prilika za provesti kvalitetno vrijeme u društvu prijatelja i obitelji te uživati u trčanju (hodanju) kroz prirodne ljepote, šumske staze i svjež jesenski zrak. Prijave su još uvijek otvorene putem linka bit.ly/Prijava_KašćergaTrail

 

Sudionici će moći birati između dvije staze – duže i zahtjevnije te kraće, ali također izazovne.

- Duga staza (18 km, 830 m+) vodi od vrha Pilošćak do jezera Butoniga. .
- Kratka staza (8 km, 330 m+) skraćena je verzija duge staze. 

Završne pripreme za utrku u tijeku su ovih dana. Staze su očišćene kako bi bile dobro prohodne, a sada još slijedi označavanje staza.

Startni paketi mogu se preuzeti na dan utrke, u subotu od 8:00 do 9:30 na startu – na igralištu kod sela Bravari. Za sve sudionike bit će osiguran i zasluženi obrok nakon utrke na cilju.

Najava ove trail utrke već je privukla velik broj natjecatelja – prijavljeno je više od 180 sudionika, što premašuje očekivanja organizatora. Zbog toga se očekuje odlična atmosfera na startu, na stazama i na cilju.

Naravno, jedan od ključnih preduvjeta je i vrijeme. Za sada je najavljeno djelomično oblačno vrijeme s temperaturama do 19°C i laganim vjetrom. Nadamo se da će tako i biti!

Na cilju će biti osiguran šank s pićem, a za najbolje sudionike u muškoj i ženskoj kategoriji pripremljeni su nagradni paketi, zahvaljujući podršci lokalnih sponzora.

Organizatori naglašavaju da budete pažljivi s parkiranjem. Parking će biti osiguran na igralištu, no za one koji dođu nešto kasnije, parking će biti pored ceste i duž ceste, pa molimo za oprez.

Ovaj sportski jesenski događaj organiziraju mladi iz Kašćerge iz ljubavi prema svom kraju i sportu, cjeneći sve što nam priroda daje.

Vjerujemo da nećete odbiti ovaj poziv i da se vidimo u subotu na trail utrci u Kašćergi, poručili su organizatori.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa