Na svečanosti u Uredu predsjednika Republike

Predsjednik Milanović odlikovao zaslužne pojedince, među njima i dvoje Istrana

0
Foto: Ured predsjednika RH
Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je u utorak na svečanosti u Uredu predsjednika Republike, odlikovanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama iz područja kulture, gospodarstva, znanosti i sporta.

 

U obraćanju odlikovanima predsjednik Milanović naglasio je kako su kultura, gospodarstvo, znanost i sport četiri značajna područja za naše društvo i državu kao cjelinu. Dodao je da je stoga na prijedlog udruga, pojedinaca i svojih savjetnika u Uredu Predsjednika Republike donio odluku da toj značajnoj i važnoj grupi ljudi, građanima Hrvatske, dodijeli odlikovanja. „Radi se o ljudima koji su dali značajan doprinos kroz život i rad u ova četiri područja i to je minimum koji vam hrvatska država i ja, kao predsjednik, na jedan simbolički način može dodijeliti“, poručio je predsjednik Milanović.

Među odlikovanim je i dvoje Istrana.

Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića odlikovana je predsjednica Uprave tvrtke 'Tehnomont' iz Pule Gordana Deranja za iznimni doprinos i osobite zasluge za gospodarstvo.

Redom hrvatskog pletera odlikovan je Petar Ćurić iz Pule za iznimne zasluge u promociji hrvatske kulture i međunarodne kulturne suradnje, te osobiti doprinos glazbeno-edukativnom projektu Hrvatske flautističke akademije u zemlji i inozemstvu.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa