EHF EUROPSKI RUKOMETNI KUP

Porečani na pola puta do prolaska u Europi

0
Filip Bonić u prodoru pored turske obrane (foto: Milivoj Mijošek)
Filip Bonić u prodoru pored turske obrane (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Poreča ovoga vikenda umjesto standardne Paket24 Premijer lige, igraju europski dvomeč, odnosno EHF Europski kup. Gosti u 'Velom Joži' su igrači turskog Spor Tota SK. Prvi dvoboj odigran je u subotu i slavio je hrvatski predstavnik koji je u zapisniku bio gost, 26:32. Uzvrat je već sutra, 22. rujna 2024. godine u 18 sati.  

 

Odličnu utakmicu u sklopu prvog kola EHF Europskog kupa odigrali su domaći rukometaši. Prvi dio utakmice igrao se pogodak za pogotkom. Možemo reći da je Poreč bio u 'malom grču', što i ne čudi s obzirom na važnost ovog europskog dvomeča. Na sreću, ni gosti nisu bili pretjerano raspoloženi što potvrđuje rezultat na poluvremenu, 13:13.

Bolja igra Porečana u nastavku te obrane vratara uz glasnu podršku navijača, donijele su im temelje za stvaranje, a onda i povećanje prednosti. Poreč je od 42. do 47. minute postigao pet pogodaka, dok su gosti u tom razdoblju bili bez golova. Tako je u 47. minuti bilo šest pogodaka prednosti za Poreč (17:23). Do kraja dvoboja, Poreč je održavao razliku do konačnog rezultata 26:32. Izvrsnu utakmicu odigrao je Marko Bajan sa stopostotnim učinkom 7/7, šest pogodaka dodao je Nikola Ivanković, a pet Petar Krupić. Bruno Ćopić je skupio devet obrana. Kod gostiju, čak 11 pogodaka Halila Ozturka.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa