pula sjaji u mraku

Program Visualia Festivala sjaji i večeras od 20 do 24 sata

0

Šetnja Pulom je ove dane doista nezaboravan događaj. Domaći i strani posjetitelji šeću starogradskom jezgrom Pule s velikim osmijehom na licu i dječjim sjajem u očima obilazeći brojne instalacije koje su postavljene na čak 16 lokacija. Još danas pogledajte bogat program impresivnih svjetlosnih instalacija, performansa i projekcija povodom desete jubilarne godine festivala. Program Visualia Festiavala sjaji večeras od 20 do 24 sata.

Posjetite i uživajte u novim lokacijama i svjetlosnim čarolijama kod Crkve Gospe od Mora i na Trgu Kralja Tomislava na Verudi. Ne zaboravite da još danas možete, bacanjem kovanica u fontanu na Danteovom trgu, imati priliku zaželjeti želju uz čarobni Wishing well, djelo Visualia Group-a, a sav prihod od “želja” biti će doniran udruzi Naš san njihov osmijeh.

 

Prođite do Crkve i samostana svetog Franje, gdje će njemački umjetnici Hartung&Trenz prikazati dirljivu projekciju na temu Pjesma stvorova Franje Asiškog. Na kraju Ulice Sergijevaca, postavljena je intrigantna svjetlosna instalacija Facelessman rumunjskog umjetnika Radu Ignata. U Parku grada Graza, uživajte u instalaciji U oblacima zagrebačkih umjetnika Scuderia, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Festivalom svjetla Zagreb.

Na Forumu se vrte impresivnih pet projekcija koje kao čarolijom transformiraju pročelje zgrade katastra, uz radove lokalnih i međunarodnih umjetnika - Jean Sambolec, Undertoon, Nenad Kraljić, V.P.M. i EPER. Na istoj lokaciji, analogna grafoskopska projekcija mađarskog kolektiva Light-Spray Visual, uz pomoć svojih vrhunskih ilustracija koje su projicirali preko svih pročelja, transformirali su Forum u jedan novi svijet.

U Gradskoj galeriji, postavljene su dvije izložbe i to In the shadows, djelo finske umjetnice Anni Laukka, te Shadow series talijanskog umjetnika Alessandra Lupija.  Toranj ispred Katedrale uznesenja blažene Djevice Marije ukrašen je zapanjujućim 3D mappingom "Traveller 13" lokalnih umjetnika Jeana Samboleca i Anie Ladavac, dok se na travnatoj površini pored Katedrale nalazi divovski svjetleći vrt umjetničke skupine Koros Design, imena Under the garden.

Na kraju Kandlerove pogledajte mural Noordung's flight, spektakularnu 3D mapiranu instalaciju domaćeg kolektiva Chtonica Visuals. Za najmlađe posjetitelje, Titov park je središte zabave uz face painting, silent disco i brojna druga iznenađenja u organizaciji Zemlje zabave. Umjetnik Christian Oetinger u sklopu dječje zone u Titovom parku voditi će kreativnu radionicu izrade svjetlećih loptica za najmlađe. U Parku kralja Petra Krešimira IV., posjetitelji imaju priliku vidjeti kinetičku svjetlosnu instalaciju pod nazivom "Firefly Field" nizozemskih umjetnika Studio Toer, te "Point of View", instalaciju u mješovitoj stvarnosti i to uz pomoć VR naočala, izravno iz tvornice Visualia Group.

Nebo iznad Kaštela dodatno obasjava performans francuskog kolektiva Porte par le Vent. Posjetitelji Kaštelu mogu pristupiti pomoću dizala kroz tunel Zerostrasse, kod Dvojnih vrata. U Carrarinoj ulica posjetitelji mogu isprobati interaktivnu instalaciju I need a break Visualia Group-a, dok na Giardinima možete još danas zagrliti drvo - Visualia Tree, interaktivnu instalaciju osmišljenu u radionici Visualia Group-a u suradnji sa Zelenom Istrom. Na pročelju zgrade Istarskih ljekarni Centar nalazi se interaktivna projekcija Ocuba iz Portugala.

Ne zaboravite obići lokaciju kod Crkve Gospe od Mora na Stoji gdje se održava 3D mapping projekcija rumunjskog umjetnika Radu Ignata pod nazivom Light Symphony.

A na Trgu kralja Tomislava na Verudi, posjetitelji mogu na zgradi zaigrati Pinball - interaktivnu projekciju lokalnih umjetnika Undertoon-a i Sebastiana Banka.

Još danas posjetite i festivalska mjesta za druženje  uz DJ-e na Danteovom trgu u suradnji s Old City barom, i na Portarati u suradnji s Caffe barom Uliks. 

Čarolija Visualia Festivala još je uvijek u zraku. Fotografije koje dostavljamo najbolje će dočarati atmosferu po Puli. Sve dodatne informacije o programu možete pronaći na društvenim mrežama i službenim stranicama festivala.   Posebno se zahvaljujemo svim sponzorima i poslovnim partnerima koji su s nama od samog početka.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa