RUKOMET

Buzećani tjedan dana pred početak prvenstva ostali bez ponajboljeg igrača lige

0
Raul Valković (foto: Milivoj MIjošek)
Raul Valković (foto: Milivoj MIjošek)

Iako se činilo da će u novu sezonu ući s gotovo istim kadrom s kojim su završili prošlosezonsko natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi - jug, buzetski rukometaši ostali su bez jednog od ponajboljih igrača lige. Tjedan dana prije početka nove natjecateljske sezone iskusni riječki rukometaš Raul Valković odlučio je svoju igračku karijeru nastaviti u Kozali, u koju se vraća nakon šest godina provedenih na sjeveru istarskog poluotoka.

Riječ je jednom od ponajboljih igrača Prve HRL koji je prije toga igrajući u najboljoj hrvatskoj ligi u dresu Zameta i Umaga stekao i prilično premijerligaško iskustvo, a njegov prelazak jako je odjeknuo u rukometnim krugovima. Vrlo iskusni 35-godišnji Riječanin sa Zametom je zabilježio i izlazak u europska natjecanja 2016. godine.

 

Ovaj prelazak pred sam početak novog prvenstva poprilično iznenađuje, s obzirom da je Valković s Buzetom odradio kompletne pripreme te pred dva tjedna nastupio i na memorijalnom turniru ‘Bojan Piutti’, kojeg su Buzećani osvojili u konkurenciji Senja i Novog Zagreba.

- Moram priznati da je i nas jako zatekla ta njegova odluka, s obzirom da je uz pripreme kod nas odradio i liječnički pregled za sezonu. Sigurno je da će mu igrati u Rijeci biti znatno jednostavnije zbog obitelji, a mi ćemo morati krenuti u pronalaženje nekog zamjenskog rješenja s obzirom da je bio naš vrlo važan igrač, kratko nas je izvijestio Sanjin Paro, predsjednik Rukometnog kluba Buzet.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa