1.700 eura više

Znamo koliko su po novome teške 'bušte' i ova dva istarska gradonačelnika

0
Snimio: Milivoj Mijošek
Snimio: Milivoj Mijošek

Nakon što smo pisali o novim plaćama i nedavno objavili informaciju o tome da će prvi čovjek Poreča Loris Peršurić umjesto gradonačelničke odsad primati onu saborsku, tražene podatke konačno su nam dostavili i iz Buja te Rovinja. Tako je bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin već za srpanj dobio neto plaću s dodacima za radni staž, marendu i osobnim odbicima za uzdržavanu djecu, u iznosu od 3.435 umjesto dosadašnjih 2.030 eura.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, pak, sada prima neto plaću s uvećanjima za staž i kalkulirajući osobne odbitke, u iznosu od 3.776, a ranije je dobivao 2.072 eura.

 

O podebljanju bušte rovinjskog prvaka odlučivalo je Gradsko vijeće nakon što je Vlada krajem srpnja podebljala osnovicu za državne dužnosnike na 947,18 eura, tj. 83 posto. Time se otvorio prostor za porast plaća tamošnjih gradskih službenika, vatrogasaca, zaposlenika vrtića i drugih ustanova, koje su, podsjetimo, odlukom gradonačelnika uvećane za 19 posto.

Paliaga je tada istaknuo je važnost  takvog poteza u kontekstu trenutačne situacije na tržištu rada, odnosno nižih plaća zaposlenika lokalne uprave u odnosu na one u privatnom sektoru. „Nadamo se da će bolji uvjeti doprinijeti tome da se kandidati jave na natječaje u gradskim ustanovama, upravi i vatrogascima“, kazao je tom prilikom Paliaga.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa