PROMO

Stručnjakinja savjetuje: 'Potrebna je promjena pristupa prilikom traženja posla'

0

Traživši poslove i aplicirajući na iste bez ikakve povratne informacije, Ivana Matić je svoju uspješnu priču izgradila na sasvim neobičan način. Odlučila je postati aktivna na društvenim mrežama te je uz proaktivni pristup sama sebi stvorila priliku: „Odlučila sam ne čekati da posao padne s neba. Već sam aktivno počela objavljivati na jednoj poslovnoj društvenoj mreži. S vremenom je moj profil postao sve aktivniji".

Uslijedio je pravi remote posao pa je Ivana napredovala od virtualnog asistenta do glavne projektne menadžerice te je zajedno sa Stjepanom (vlasnikom agencije SV Media, koja pretežno posluje na američkom tržištu) počela graditi portfolio edukacija.

Nakon pozicije virtualne asistentice koju sam radila osam mjeseci, ubrzo je došla promocija pa sam u ruke dobila ideju koju treba pretvoriti u proizvod i njime upravljati. Tako smo počeli graditi naš portfolio edukacija za sve koji žele pronaći posao od kuće, žele promjenu u karijeri, žele raditi za strane firme

Edukacija za virtualne asistente, ako se ne varamo, postoji već više od godinu dana?

Prvo smo kreirali edukaciju za virtualne asistente. Aktivna je i danas. Trenutno radimo na procesu automatizacije jer smo primjetili da možemo ljudima pomoći na puno efikasniji način. I dalje imamo individualizirani 1na1 pristup svakom polazniku, ali prednost za polaznika/cu je ta da on ne treba slušati sate i sate teoretskih predavanja. Veliki fokus je usmjeren na nesinkroniziranu komunikaciju pa polaznik može biti s nama u komunikaciji na dnevnoj ili tjednoj razini te tako dobivati sadržaj i praktične zadatke uz povremeno održavanje online 1na1 sastanka koji služi samo za praćenje napretka. Rezultati su nemjerljivo bolji, a polaznici uspijevaju savladati više gradiva za manje utrošenog vremena te su pritom spremni primijeniti naučeno

Više o edukaciji za virtualne asistente.

Uskoro planirate nove projekte?

Osim našeg projekta za virtualne asistente postoji i mentorstvo odnosno karijerno savjetovanje gdje je fokus na optimizaciji životopisa, pomaganju pri pravilnom pisanju motivacijskih pisama, apliciranju na poslove i oglase te priprema za intervju. Zanimljivost je da ovaj dio karijernog savjetovanja je već uključen u sklopu našeg prvotno spomenutog programa (VA advanced).
Pritom jako puno možemo pomoći polaznicima s pristojnim poznavanjem engleskog jezika jer u sklopu projekta pomažemo da pronađu poslove za strane firme, pretežno one koje posluju na američkom tržištu.
Osim veće fleksibilnosti u radnom rasporedu, radi se o puno bolje plaćenim poslovima kada gledamo domaće prilike.
Valja istaknuti i zatvorenu zajednicu koju konstantno gradimo te u kojoj pomažemo sa svim bitnim detaljima


Imamo i novost, a to je da uskoro krećemo s opsežnom edukacijom na temu digitalnog marketinga. Imamo neke predbilježbe, ali očekivani službeni početak projekta će biti krajem kalendarske godine. Koncept će biti isti uz praktične zadatke, certifikat i preporuku za zaposlenje nakon ostvarene praktične suradnje.“ – objasnila je Ivana maltene u jednom dahu.

Što biste savjetovali svima koji su sada u poziciji u kojoj ste vi bili prije 2 godine?

Smatram, iz osobnog primjera, da je potreban totalni zaokret. Mnogi nam se npr. jave s preuzetim predloškom kojeg su pronašli online i misle da im je to dovoljno da pronađu posao. I onda se nađu začuđeni nakon velikog „remonta“ prilikom analize životopisa i prethodno poslanih motivacijskih pisama. Umrežavanje s drugim ljudima, poslovni kongresi, virtualna prisutnost na mrežama kao LinkedIn te proaktivniji pristup su sve mali koraci u potpunom zaokretu koji je potreban prilikom traženja posla.“ – zaključila je Ivana te je pozvala pritom sve zainteresirane da se jave na info@svmedia.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa