S PRIPREMAMA ZAPOČELI I PULENI RANKA SILIĆA

Buzećani i dalje teže atraktivnoj igri koja diže publiku na noge

0
Ranko Silić, trener rukometaša Buzeta (foto: Milivoj Mijošek)
Ranko Silić, trener rukometaša Buzeta (foto: Milivoj Mijošek)

Jedna od momčadi gdje je samo natjecanje znatno atraktivnije od pripremnog i prijelaznog roka jesu svakako rukometaši Buzeta. Sastav u kojem su prošlih sezona promjene u igračkom kadru bile minimalne, kada krene prvenstvo puca na najviše pozicije, pa su tako u protekle dvije sezone zabilježili drugo mjesto i kvalifikacije za Premijer ligu, dok su u prošloj završili kao treći.

Buzećani su se službeno okupili početkom tjedna pod paskom njihovog trenera Ranka Silića, iako je veći dio njih svojevoljno ljeto proveo u dvorani i tamošnjoj maloj teretani ne bi li što spremnije dočekao početak priprema i novu sezonu. U igračkom kadru i ovoga ljeta gotovo bez promjena. U momčad se nakon duže ozljede vratio Mateo Musizza, dok je Ivan Črnac ‘preselio’ u Novi Zagreb. 

- Mateo je dobro je radio preko ljeta i vjerujem da može biti značajan u našoj igri u narednoj sezoni. Napušta nas jedino Ivan Črnac koji je na studiju u Zagrebu, pa se pridružio Novom Zagrebu, gdje je već naš igrač Ivan Kisiček. Nama je u interesu da cijelo vrijeme trenira i ukoliko se nekad nakon studiranja vrati da bude u treningu. Prošle sezone pokušao je uz fakultetske obveze igrati za nas, no teško je to bilo uskladiti i vidjelo se da nije u punom treningu. Mislim da je ovo ipak bolja odluka, iako će nam sigurno nedostajati, pogotovo u rotaciji, kaže trener Silić o promjenama u igračkom kadru. 

 

Buzetsku jezgru čini mlada skupina oko igrača koji su pred dvije godine bili srednjoškolski viceprvaci države, koja zahvaljujući Silićevom modernom poimanju rukometa igra vrlo brzo i atraktivno. 

- To nam je uvijek neki plan i u dogovoru s igračima u našoj sredini pokušavamo implementirati neke svjetske inovacije. Mislim da je to dobar put jer samim time igrači uživaju, gledatelji također, a i ja na klupi volim vidjeti neki potez više koji privlači ljude u dvoranu. Kada prođe ovaj najteži dio priprema posvetiti ćemo se tome da budemo atraktivni, ali primarna nam mora biti konkretna igra koja će donositi pobjede. Prošle godine nam je to donijelo dobar rezultat i nadam se da bi i ove godine mogli biti na tom tragu s obzirom da smo dosta uigrani. Okosnica nam je dosta mlada, stoga očekujem igrački napredak no hoćemo li napraviti i rezultatski iskorak ostaje za vidjeti, kaže Ranko Silić. 

Naravno, uz svoj kadar u ovom se periodu priprema pomalo ‘zaviruje’ i u protivnička dvorišta, a i buzetski strateg je mišljenja kako bi ovogodišnje natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi - jug moglo biti neizvjesno.

- Kaštela, koja je ispala iz Premijer lige, je opasna jer je jezgra ekipe ostala ista uz nekoliko mlađih igrača koji su im stigli iz Splita. Hoće li to biti u rangu Zameta prošle godine vidjeti će se ubrzo. A uvijek netko iznenadi, kao što bi to mogao biti Rovinj, stoga očekujem jako izjednačenu i neizvjesnu ligu. Bio bih zadovoljan da smo među prve četiri do pet momčadi lige, a ukoliko vidimo šansu da imamo kvalitetu za nešto više naravno da ćemo pokušati iskoristiti. Nitko nam ne stavlja nekakav poseban imperativ pred nas, ali naravno želja će biti čim bolji, dodaje Silić.

Uz svakodnevne pripreme i pauzu preko vikenda Buzećani će do početka prvenstva odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

- Dolazi nam Ajdovščina za dva tjedna koja igra drugu slovensku ligu, s ambicijama da uđu u prvi rang. Pojačali su se značajno i mislim da bi nam to mogla biti dobra provjera. Potom nam slijedi turnir ‘Bojan Piutti’ gdje su uz nas za sada poznati protivnici Rudar Labin i Novi Zagreb, uz još jednu momčad, koju dogovaramo. Nakon toga malo je teže pronaći atraktivnog protivnika s obzirom da najjače rukometne lige u Hrvatskoj i Sloveniji počinju s natjecanjima, no vjerujem da ćemo odraditi solidnu provjeru pred sam ulazak u prvenstvo, kaže trener Buzeta Ranko Silić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa