sve je spremno za 49. izdanje 'prstenca'

Barban diše za 'Trku'. Dolazi predsjednik Milanović, a zabavljat će Šuput, Bačić i mnogi drugi

0
Tko preuzima štit predsjednika Republike - prošlogodišnji slavodobitnik Daniel Broskvar
Tko preuzima štit predsjednika Republike - prošlogodišnji slavodobitnik Daniel Broskvar

Podizanjem zastave na barbanskoj placi u petak, 23. kolovoza, u 20.30 sati započet će trodnevna 49. Trka na prstenac. U subotu će se na Gradišću od 17 sati održati Trka za viticu, a u nedjelju u isto vrijeme - Trka na prstenac. Tada će biti poznato tko će naslijediti lanjskog slavodobitnika Daniela Broskvara i preuzeti prijelazni štit predsjednika Republike  Hrvatske, koji bi trebao dodijeliti upravo Zoran Milanović, pokrovitelj trke, čiji se dolazak očekuje.  

Utrku će u nedjelju izravno prenositi Hrvatska televizija na drugom programu. Domaćini su iznova pripremili bogat zabavni program, a na dan glavne trke zvijezda večeri bit će Maja Šuput, koja će nastupiti na mjesnoj placi.

 

„Dugovječnost trke pokazuje da ona ima svoju publiku. Radi se o autentičnom, nezaboravnom događaju koji se vezuje uz naše ljude i zavičaj, vrednuje baštinu i kulturu. Ovo je jedna je od značajnijih manifestacija u Istri, koja stavlja Barban u fokus na nacionalnoj razini“, naglasio je općinski načelnik Barbana Dalibor Paus na današnjem predstavljanju programa.

Predsjednik Društva na prstenac Aldo Osip istaknuo je da, unatoč zahtjevnoj organizaciji, spremno dočekuju goste. Očekuju, veli, puno posjetitelja, zaljubljenika u trku i zabavu u Barbanu, pa ih je pozvao da dođu na vrijeme da se izbjegnu veće gužve.

Domaćini najavili Trku na prstenac

Predsjednik Časnog suda Mario Kožljan izvijestio je o sudionicima trke, koji su tu čast zaslužili na treninzima, ispunjenim kriterijima. To su konjanici: prošlogodišnji slavodobitnik Daniel Broskvar, Gvido Babić (vođa konjanika), Petar Benčić, Bruno Celija, Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Luka Kancelar, Antonio Osip, Stefano Osip, Maksimilijan Rojnić, Matteo Rojnić, Goran Špada, Silvio Učkar, Aleksa Vale, Toni Vlačić i Erik Žagrić.

Naglašeno je da će pobjedniku Trke za viticu pripasti nagrada u iznosu od 2.000, a slavodobitniku nedjeljne trke ona u iznosu od 5.000 eura.

Konjanički dio svakog će dana popratiti šarolik program.

Sve započinje u četvrtak od 17 sati malonogometnim turnirom na Mrzlici. U petak će program na barbanskoj placi otvoriti Barbanske mažoretkinje i KUD Barban, a nakon podizanja zastave od 21.30 sati sviraju Gustafi i DJ Marko Londero. Otvorit će se izložba akademskog slikara Ivana Golca „Priča barbanskih zidina, a održat će se i turnir u briškuli.

U subotu će se prijepodne prirediti 11. Robotrka na prstenac, dječja trka na biciklama na prstenac i turnir u pljočkanju na Gradišću. Nakon Trke za viticu, u 21 sat kreće zabava uz Koktelse i Lidiju Bačić. Istodobno će se održati natjecanje u gađanju glinenih golubova na Gradišću, a kod stare škole od 22.30 sati nastupit će Ivan Licul i DJ Wasabi.

U nedjelju će u glavnu utrku uvesti promenadni koncert limene glazbe uz sudjelovanje Barbanskih mažoretkinja, KUD-a Barban i RKUD-a Rudar Raša. Večernju zabavu od 20.30 sati predvodit će Maja Šuput, uz koju će svirati i The Night Express Band, te Alfa Time Band. Kod stare škole od 23 sata muziku će puštati DJ Kriza.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa