BOĆANJE

Poznat je početak natjecanja u boćarskim ligama. U prvom kolu odmah derbi

0
IZ ISTRE POREČ U LADIĆE - Vedran Špelić (foto: Milivoj Mijošek)
IZ ISTRE POREČ U LADIĆE - Vedran Špelić (foto: Milivoj Mijošek)

Tijekom proteklog tjedna Hrvatski i Istarski boćarski savez usvojili su kalendare natjecanja u nadolazećoj sezoni, dok će se u ponedjeljak održati i sam ždrijeb državnih liga. Prvo kolo Super lige 19. listopada kada počinju i natjecanja u Prvoj boćarskoj ligi. Drugoligaši će na joge puno ranije 7. rujna. Uz Pulu i Istru Poreč, plasman u najelitniji rang hrvatskog boćanja osigurao je i Pazin, dok će u Prvoj boćarskoj ligi - sjever, uz Umag i Funtanu član prvoligaškog društva biti i Špadići. U Drugoj ligi su Raša, Ročko Polje i Sošići. U prvom rangu ženskog boćanja od istarskih će se ekipa natjecati Labin i Pula.

Od poznatijih transfera već smo pisali o dolasku Marina Milićevića u Pulu, što je svakako veliko pojačanje za ambiciozni pulski kolektiv. Službeno je put Rijeke otišao Davor Jelovica. Od dresa Istre Poreč oprostio se Mateo Načinović koji se vraća u redove riječkog drugoligaša Vargona (sada Rijeke), dok će ‘žuto-plave’ redove popuniti Steven Benolić, koji je dosad nastupao za Špadiće. U Pazin je pristigao mladi talentirani Martin Štihović iz Lindara, koji je proteklih sezona već nosio plavi pazinski dres, te mladi Nino Majcan iz Kamena Pazin i Manuel Matošević iz Svetog Lovreča.

Novi prvoligaši Špadići u svoje su redove doveli trojicu boćara i to Nenada Ikića i Tomislava Okmažića iz Verude Pula te Giuliana Krevatina koji im je pristigao iz Tar-Vabrige. U Ročko Polje je iz Lanišća pristigao Valentino Grbac.

 

Sezona u Istarskim ligama počinje produženog vikenda 6. do 8. rujna, a u prvom dijelu odigrati će se šest kola zaključno sa 11. do 13. listopada. Nastavak prvenstva s preostalih osam kola slijedi od produženog vikenda 25. do 27. travnja pa od 6. do 8. lipnja.

U najelitnijem razredu istarskog ligaškog boćanja, 1. A Istarskoj boćarskoj ligi u prvom kolu pažnju privlači derbi prošle sezone drugoplasiranog i trećeplasiranog kluba, Veleniki i Ladića koji će u novoj sezoni nastupati pojačani za povratnike u svoje redove iz superligaša Istre Poreč, Vedrana Špelića. Klub iz Velenika u sezonu će ući ojačan za Nevija Mofardina i Mate Milohanića koji su došli iz Svetog Lovreča.

U narednoj sezoni će se u istarskim boćarskim ligama natjecati ukupno 62 ekipe. U odnosu na prošlu sezonu registraciju nisu obnovili Eržišće i Vrsar, dok su se aktivirali Foli. Pulska Veruda je pak odustala od natjecanja u 1. A IBL i u narednoj sezoni će se natjecati u 3. IBL jug I.

 

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa