ADUTI KONJIČKOG KLUBA ISTRA U DALJINSKOM JAHANJU

Barbara Šošić i Stefano Osip jedini predstavnici Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

0
Barbara Šošić (Foto: KK Istra)
Barbara Šošić (Foto: KK Istra)

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u daljinskom jahanju u  Francuskoj hrvatske boje branit će istarski natjecatelji Barbara Šošić na grlu Qadir i Stefano Osip na grlu Shagya Hajnal.

Jahači KK Istra natjecat će se sa stotinu najboljih na svijetu. Veliki je uspjeh proći zahtjevne kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, o čemu svjedoči činjenica da su oni jedini predstavnici Hrvatske.

Prvenstvo se održava od 4. do 9. rujna u francuskom gradu Monpazier.

Osip je najtrofejniji hrvatski jahač te je sudjelovao na  balkanskom, svjetsko i europsko prvenstvo. Ovaj 26-godišnjak bavi se daljinskim jahanjem od malih nogu te je u posljednjih devet godina jahao šest državnih prvenstava i na svakom je pobijedio. Njegova kobila Hajnal višestruko je nagrađivana za najbolje stanje konja na raznim utakmicama, osvojila je niz državnih prvenstava te je jedini konj iz Hrvatske koji se okitio zlatom na stazi dužine 160 kilometara s prosječnom brzinom većom od 16 kilometara na sat.

Stefano Osip

Šošić je mlada, 24-godišnja jahačica koja se bavi ovim sportom šest godina, ali je trudom i upornošću u kratkom vremenu postigla velike rezultate. Aktualna je državna prvakinja u kategoriji seniora te je protekle godine nastupila na europskom, balkanskom i svjetskom prvenstvu. Njeno grlo Qadir također je višestruko nagrađivan za najbolje stanje konja, osvojio je niz državnih prvenstava te je nizao medalje na međunarodnim natjecanjima.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa