ljetni pulski đir po gradu

Ante Tomić pije kavu, plaže su krcate, a zubatac je po 38 eura (foto)

0
Fotogalerija: Istarski.hr
Fotogalerija: Istarski.hr

U oku kamere našeg portala i ove je subote bilo živo. Pravi ljetni pulski đir ostao je zabilježen, a mi ga donosimo našim čitateljima. Vrijeme je pulskog filmskog festivala, sparina ubija, ljeto je na svojem vrhuncu, turista naravno ne fali, a sadržaja ima baš za svih. Sreli smo Antu Tomića u ispijanju kavice u društvu Magdalene Vodopija. Malo dalje taksisti uzimaju predah, dostavljač nosi osvježavajuća pića u neki od mnogbrojnih kafića, turisti s koferima dolaze ili pak odlaze, ulični svirači se bore za svoj dio kolača, a pometač Sunić marljivo radi i po najvećim vrućinama. Mali problem, doduše, leži u fontani na markatu. Protok vode koja iz nje izlazi je poprilično beskoristan. Pored ribarnice naišli smo na talijanske volontere iz udruge koja se bavi pomaganjem ovisnicima, anketirali su građane i tražili donacije.

 

Markat je bio pun svega, pomidora, krastavaca, trukinje, fažoleta i paprike, a niti na ribarnici nije falilo plodova iz mora. Putem smo sreli i Alena Vitasovića u društvu jednog pulskog ugostitelja.

Turisti i domaći se sunčaju, u moru ima barki, gumenjaka, kajaka, oni hrabri skaču s litica... Ma, prava ljetna pulska spika! Zavirite u našu veliku fotogaleriju, pa možda ugledate i sebe. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa