potpisan ugovor težak 2,2 milijuna eura

Obnavlja se Valturska ulica u Puli

0

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić i direktor Ceste Pula Miro Mirković potpisali su danas okvirni sporazum o izvođenju radova u Valturskoj ulici čija je vrijednost veća od 2,2 milijuna eura.

 

„Ovo je zajednički hvalevrijedan projekt Vodovoda i Grada Pule u sklopu kojega će se rekonstruirati 600 metara ove frekventne prometnice. Cilj je da se do iduće sezone radovi i dovrše. Siguran sam da će građani i građanke koji tamo žive biti zadovoljni, a ujedno sve sudionike u prometu molimo za strpljenje. Puno posla nas čeka i nakon toga. Kroz obnove fasada i prometnice pokazali smo na koji način želimo da grad funkcionira. Od početka mandata idemo s cijelim planom gradnje, obnovama i rekonstrukcijama. Cilj nam je ključne prometnice konstrukcijski i vizualno urediti. Sjetimo se bulevara, Ulice Starih statuta rekonstruiranih zajedno s Hrvatskim cestama, zatim Tršćanske, uskoro i početka četverotračne prometnice Veli Vrh. Drago mi je da smo i manje ulice uređivali. Vidi se da se radi“, poručio je Zoričić.

Obnovit će se dionica od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom Jurja Žakna, te je za izvođača radova odabrano društvo Cesta Pula, kao jedini ponuditelj.

S potpisivanja ugovora

„Nakon uspješnog završetka projekta Tršćanske ulice koju su zajednički financirali Hrvatske ceste, Grad Pula i Vodovod Pula, nastavljamo s rekonstrukcijom Valturske. Investicija je vrijedna 1.801.729 eura bez PDV-a i vrlo zahtjevna za izvođenje. Duž cijele trase gradi se cjelokupna infrastruktura: oborinska odvodnja, javna rasvjeta, zaštita postojećih instalacija HEP-a i EKI, sanitarna odvodnja i vodovodna mreža. Nakon tih radova obnovit će se asfaltni kolnik u cijeloj širini s obostranim pločnicima. Ozbiljno ćemo pristupiti ovom zahtjevnom projektu i nadamo se uspješnom završetku do početka turističke sezone 2025. godine“, rekao je Mirković.

Vodovod Pula naručitelj je rekonstrukcije, odnosno izgradnje odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodovodne mreže.

„Na dionici Valturske ulice rekonstruirat ćemo kompletan sustav sanitarne odvodne i vodoopskrbe. Rekonstruirat će se 670 metara vodovodnih cijevi sa svim priključcima za tamošnje objekte. Obnavlja se i 600 metara javne odvodnje sa svim priključcima. Vrijednost investicije za sam  Vodovod je 670 tisuća eura. Specifično je da mora funkcionirati cijeli sustav za vrijeme izvođenja radova. Ljudi koji tamo žive moraju imati nesmetano opskrbu pitkom vodom i sustav javne odvodnje u funkciji. Uspostavit će se sustav bajpasa cjevovoda za opskrbu vodom što je i uobičajeno tijekom izvođenja radova“, rekao je zamjenik direktora Vodovoda Kristijan Benčić te zamolio građane za strpljenje.

Početak radova planiran je nakon turističke sezone, uz rok od pet mjeseci. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa