SUNCE ZNA BITI JAKO

Istarski ‘travar’ N. B. liječi korupciju. Isprobajte njegov recept.

0
(Snimio: M. Mijošek)
(Snimio: M. Mijošek)

Bit će da je ovo jako sunce udarilo u ćivericu i našem fotoreporteru Milivoju Mijošeku. Dozlogrdilo mu slikati djevojke u ljetnim haljinama, a zgodne frajere mu se - iako ga na to silno nagovaramo - nekako ne da, pa majstor fokusira originalne natpise na zidovima.

Domišljat netko, kome je vrućina izgleda također spržila vijuge kao Miletu, napisao je tako na javnome mjestu, negdje na zapadnoj obali Istre, poruku sjedećeg sadržaja: „Čaj protiv laži i korupcije: pomiješajte list koprive i kadulje, pijte dok laži i korupcija oko vas ne prestanu“. Još se, ako dobro čitamo, i potpisao sa „N. B.“. 

Spas je u čaju (Snimio: M. Mijošek)

Ništa od onog „neka institucije rade svoj posao“, spas je u povratku iskonu, prirodi, travi, kao da nam poručuje N. B.

U redu, znali smo da su kadulja i kopriva blagotvorne biljke. Pripisuje im se da liječe kašalj, artritis, šećer, jačaju imunitet, ispiru bakterije, dobre su za zdravlje mokraćnog sustava… I primjenom ovog „zidnog“ recepta nedvojbeno ćete dobrano profiltrirati urinarni trakt, jer naš „travar“ savjetuje vam da samo valja biti uporan. Samo pijte. Ma, pijte dok se neman ne iskorijeni.

Mokrit ćete sve u šesnaest do daljnjega, shvatili ste, i za svaki slučaj u tu čudotvornu mješavinu dodali malo šipka. Zlu ne trebalo. (I. Radić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa