OKRNJEN ŽUPANIJSKI PARLAMENT

Tamara Brussich ne želi biti sama

0
Tamara Brussich (Snimio: M. Mijošek)
Tamara Brussich (Snimio: M. Mijošek)

Skupština Istarske županije ni nakon više od tri godine u aktualnom sazivu nema drugog potpredsjednika, propisanog poslovnikom. Na tu je činjenicu na posljednjoj sjednici ukazala (jedina) potpredsjednica Tamara Brussich (IDS).

„To nije ok. Ne želim biti sama. Znamo kako se bira drugi potpredsjednik: iz redova oporbe. Ova Skupština to zaslužuje. Istarska županija živi convivenzu“, poručila je Brussich, inače pripadnica Talijanske zajednice, pozivajući na suradnju. Predložila je da se sazove međustranački kolegij, da se sa šefovima klubova vijećnika dogovori kandidat.

 

Ovim je, očito, bocnula SDP kao najjaču oporbenu stranku. Jedini pokušaj izbora drugog potpredsjednika zapravo je bio na konstituirajućoj sjednici županijskog parlamenta, kada nije prihvaćen prijedlog opozicije to bude Danijel Ferić (SDP), koji je, podsjetimo, za dlaku izgubio u utrci za župana. Tada je najavljeno da će se upražnjeno mjesto popuniti na idućoj sjednici, ali do danas, eto, ništa, što Brussich ne čini sretnom.

Nije naodmet napomenuti da SDP nema svojih predstavnika u radnim tijelima Skupštine, osim u dvije komisije koje se biraju na konstituirajućoj sjednici, kao i to da je Ferića zbog stavljanja mandata u mirovanje u vijećničkim klupama lani u ožujku zamijenio Igor Belas. (I. R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa