škotski punkeri rasturili društveni centar

The Exploited, pogo i pivo u Rojcu (foto i video)

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Fanovi su sinoć u Rojcu dobili ono što su tražili. Nakon dugog iščekivanja, ali i bojazni od mogućeg otkazivanja turneje Let’s Start a War zbog zdravstvenog stanja lidera Wattieja Buchana, kultni škotski punkeri The Exploited pokazali su da je punk živ i žilav jednako kao prije 46 godina, kad je bend osnovan.

Krenulo je u ranim večernjim satima, kad su publiku zagrijali Dead Lesh, Pizda materina i Deafness by Noise, dok je Liquid Supercharge nastupio nakon zvijezda večeri.

Zagrijavanje im, doduše, što se temperature zraka tiče, i nije trebalo. Krcato dvorište Rojca doslovno se topilo na saharskoj vrućini, pa se Wattie na stage popeo gol do pasa i krenuo borbeno, isporučivši publici ‘Let’s Start a War’, ‘Fight Back’, ‘Dogs of War’, ‘The Massacre’…Za razliku od lanjskog nastupa u Zagrebu, kad je koncert mahom pohodila sredovječna publika, u Rojcu je situacija bila obrnuta. Ispred bine se pogalo sve u šesnaest, znojna polugola tijela su se komešala, letjele su čaše s pivom, a u jednom trenutku zapaljene su i i baklje.

 

Wattie se u nekoliko navrata obratio publici, ali malo je tko razumio njegov škotski naglasak. Najrazumljivija riječ bila je, jasno, fuck, pa smo shvatili da je punk legenda odjebala sistem (‘Fuck the System’) i Ameriku (‘Fuck the USA’), ali i Hrvatsku. 

“Croatia thank you very much”, rekao je Wattie pa dodao:”Fucking thank you”.

Uslijedila je ‘UK 82’ i euforija ispred stagea, ‘Chaos is my Life’, ‘Alternative’, ‘Anarchy in UK’, ‘Beat the Bastards’ …

“Živjeli”, tečno je na hrvatskom kazao basist Irish Rob te, kao na svim koncertima, pozvao publiku da pomogne otpjevati sljedeću stvar, a ona ima samo tri riječi: ‘Sex and Violence’. Publika ga je poslušala pa je stage ubrzo postao pretijesan za sve one koji su se željeli dohvatiti mikrofona. 

The Exploited je u sat i pol vremena priuštio sirovi punk zvuk publici, a onda je fakofirao. Do idućeg viđenja. Na obostrano zadovoljstvo. (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa