LICITACIJA GRADSKIH PROSTORA U PULI

Bipa iselila iz Prvomajske, pogledajte što će ondje biti

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

U petak će se u Gradskoj palači u Puli održati licitacija pet gradskih prostora, među kojima je i onaj u Ulici Sergijevaca 32, odakle je nedavno iselila Bipa, koja je premještena u Staru robnu kuću na Portarati. Riječ je o prostoru od gotovo 270 četvornih metara, koji je Grad prenamijenio, pa ovdje može useliti isključivo supermarket, odnosno trgovina prehrambenim proizvodima, čitamo u natječaju. Ovaj prostor Grad nudi po početnih 7,96 eura po kvadratu, što ukupno iznosi 2.145 eura mjesečno.

Drugi atraktivan prostor koji će se naći na licitaciji nalazi se u istoj ulici, na kućnim brojevima 49 i 51, u kojem se već nalazi prodavaonica brendiranih proizvoda u vlasništvu poznatog pulskog poduzetnika Dragana Jovanovića, pa je očito da se radi o isteku najma. Taj prostor od 146,5 kvadrata nudi se po početnih 6,64 eura po kvadratu, s u natječaju stoji da ondje može biti smještena prodavaonica brendirane odjeće.

 

“U svrhu podizanja kvalitete ponude i imidža Grada Pule, u poslovnom prostoru u Ulici Sergijevaca 49 i 51 natječaj se raspisuje za trgovinsku djelatnost – trgovinu brendiranih proizvoda za jednu ili više robnih marki: Gang, Philipp Plein, Mango i Zara te su natjecatelji dužni uz prijavu predočiti i obostrano potpisani ugovor o ekskluzivnoj distribuciji, odnosno ugovor o distribuciji robne marke ili ugovor o franšizi”, stoji u natječaju. Otvaranje Zarinog butika u Puli se, podsjećamo, spominjalo više puta, a poznato je i da vlasnici brenda uvjetuju velik prostor. Dragan Jovanović nam, međutim, danas nije želio potvrditi hoće li se natjecati, niti dovodi li u centar grada Mango (koji već postoji u centru Max City) ili pak Zaru. “Sutra ćete doznati o čemu se radi”, znakovito nam je izjavio.

Na licitaciji će se sutra naći i prostor od 64 četvorna metra u Kandlerovoj 24 (3,98 eura po kvadratu), gdje posluje zavičajna knjižara Petiti, a ta je djelatnost i navedena u natječaju. Meta nadmetanja bit će i 14 kvadrata prostora u Ulici Sergijevaca 55 po početnih 13,27 eura te onaj od 87 kvadrata u Zagrebačkoj 21, koji se nudi po početnih 9,29 eura. Tu može biti smješterna slastičarnica, pekarnica, market, ali i agencija. (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa