dvije godine nakon prvih uhićenja

SAZNAJEMO: Konačno podignuta optužnica u slučaju Dorina

0
S jednog od uhićenja
S jednog od uhićenja

Podignuta je optužnica u slučaju Dorina, vezano za vodnjansko-pulsku skupinu koja je pod sumnjom da je nelegalno legalizirala građevine.

Podsjetimo, u dva navrata, 2022. i 2023. godine, u akcijama Dorina i Dorina 2, pod sumnjom u malverzacije s legalizacijom bespravno sagrađenih objekata u Istri uhićeno je više ljudi.

Među njima su bivša savjetnica za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić, po kojoj je slučaj i dobio ime, potom bivši pročelnik tog odjela Damir Janko, direktor pulske tvrtke Geo Biro Krešimir Stojkovski, nekadašnji pročelnik Odjela za prostorno uređenje Istarske županije Sead Ibrahimović, načelnik Fažane Radomir Korać, supruga županijskog pročelnika za poljoprivredu Ezia Pinzana Sandra Pinzan, nekadašnji službenik zadužen za izgradnju u Gradu Vodnjanu Emil Ferjančić (koji je u međuvremenu zaposlen u Infobipu), nekadašnji vodnjanski gradski vijećnik i građevinski poduzetnik Damir Iskrić i fažanski građevinski poduzetnik Zdravko Polančec.

Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Modus operandi, prema istražiteljima, bio je da su, iako svjesni da zgrade čija se legalizacija traži nisu postojale prije 21. lipnja 2011., niti su vidljive na digitalnoj orto-foto karti, dakle da nisu ispunjeni uvjeti za legalizaciju, svejedno legalizirali objekte.

Na taj način okrivljenici su si, smatraju istražitelji, pribavili imovinsku korist od više stotina tisuća eura. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa