obećanje iz gradske palače na dan štrajka

Grad će predložiti novu dinamiku povećanja plaća

0
S prosvjeda ispred Gradske palače (Foto: Istarski.hr)
S prosvjeda ispred Gradske palače (Foto: Istarski.hr)

Danas se u pulskim gradskim vrtićima održava štrajk upozorenja zbog niskih plaća, odnosno odbijanja Grada da uskladi plaće zaposlenih u vrtićima s onima u osnovnim školama. Nakon što je uoči štrajka Rajko Kutlača, voditelj pulskog ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije izjavio da nakon posljednjeg sastanka s predstavnicima Grada nije ništa konkretno dogovoreno, odnosno rečeno je da će Grad na idućem sastanku iznijeti svoj prijedlog, danas je iz Komunalne palače stiglo priopćenje u kojem je to i potvrđeno.

"Grad će napraviti prijedlog nove dinamike povećanja plaća koji će se razmatrati na sljedećem zajedničkom sastanku iduće srijede, 3. srpnja.Možemo konstatirati kako pregovori idu u dobrom smjeru te vjerujemo da ćemo uskoro doći do zajedničkog dogovora", stoji u priopćenju. 

 

Podsjećaju da su 26. lipnja nastavljeni zajednički pregovori te je održan sastanak predstavnika sindikata dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Pula i predstavnika Grada.

"Predstavnici Sindikata ponovili su njihov temeljni zahtjev koji je i dalje izjednačavanje plaća svih zaposlenih radnika u dječjim vrtićima sa zaposlenim u osnovnim školama uz zahtjev da se tražena povećanja izvrše u narednih godinu dana. Još su jednom naglasili da ono što je pregovarački odbor Grada ponudio ne ispunjava njihove zahtjeve.

Predstavnici Grada još su jednom naglasili da uz obvezu poštivanja Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, imaju i obvezu poštivanja Zakona o proračunu kao i Zakona o izvršenju proračuna, no da se zajednički može razmišljati o tome da period povećanja plaća bude u razmaku od sljedećih godinu i pol dana odnosno do ožujka 2026. godine, kada bi se ponudilo zadnje povećanje plaće, a time i došlo do traženog izjednačavanja", navode iz Gradske palače. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa